Announcement Regulamentul Forumului

 • Forum

This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

 • Regulamentul Forumului

  Echipa Ikariam.Ro, va ureaza bun venit pe Forumul Oficial al jocului gratuit ro.ikariam.com .
  Va reamintim ca sunteti obligati sa acceptati si sa respectati Termenii si Conditiile Jocului inainte de a va inregistra pe acest forum.
  De asemenea sunteti obligati sa respectati Regulamentul Forumului la fiecare logare.

  Orice incalcare, cu buna stiinta sau nu, a prezentului Regulament (se vor include aici si Regulamentele Aditionale, cele ale sectiunilor si subsectiunilor Forumului) poate duce fie la avertizare, fie la banare permanenta atat pe forum cat si pe toate serverele ikariam.ro.

  Sanctiunile pot fi aplicate de catre Echipa Forumului fara avertizare prealabila.
  Interpretarea acestor reguli ramane la latitudinea echipei forumului.

  Echipa forumul isi rezerva dreptul de a avertiza / cenzura / edita / bana permanent sau temporar userii care nu respecta Regulamentul Forumului, precum si informatia / indicatiile postate de acestia.


  Conturi multiple ( Multi-accounting)
  Este permis sa-ti inregistrezi si sa folosesti doar un cont pe forum. Inregistrarea si/sau folosirea mai multor conturi pe forum (multi-accounting) duce la un ban permanent al acestora.

  Echipa forumului (SMod/BA) trebuie sa fie informata, fara exceptii, daca doua sau mai multe conturi folosesc regulat, ocazional sau permanent aceeasi adresa de retea (IP sharing). Nefacand acest lucru se poate ajunge la banarea permanenta a ambelor conturi.

  Impartirea contului (Account Sharing)
  Este interzisa utilizarea unui singur cont pe forum de catre mai multi useri.

  "A fi banat" pe forumul ikariam implica incapacitatea de a-l mai utiliza. Utilizarea oricarui cont secundar, va duce la banarea permanenta a tuturor conturilor create ulterior.

  In cazuri extreme, care vor fi definite in fiecare caz in parte, membrii pot lua, de asemenea, ban atat in joc cat si pe forum. Acelasi lucru se va aplica si viceversa. Regulile se aplica pentru mesajele postate pe forum (posturi) cat si pentru mesajele private (PM).

  Forumul intreg include Termenii si Conditiile Jocului. In consecinta se vor aplica legile germane asupra forumului. Aceasta inseamna de asemenea ca proprietarii Ikariam.Ro nu sunt responsabili de nicio imagine sau link cu copyright, postate de membrii forumului.


  Atitudinea pe forum
  Pentru a garanta o atmosfera relaxanta intre toti participantii forumului sunt necesare cerinte minime de conduita.

  Regulile de mai jos au caracter obligatoriu. Nerespectarea lor atrage consecinte, sub forma de avertismente sau banuri (dupa caz).

  Membrii Staff-ului isi rezerva dreptul de a schimba regulile cand considera necesar acest lucru.
  Administratorii forumului au dreptul de a bana utilizatori, de a bloca semnaturi si avatare, sau de a schimba numele membrilor si/sau titlurile personalizate, fara ca acest lucru sa poata fi considerat abuz.
  In eventualitatea unor nemulturiri legate de activitatea unui membru al staff-ului, respectati ierarhia, astfel:
  - Plangerile asupra unui MOD se adreseaza unui SMOD.

  - Plangerile asupra unui SMOD se adreseaza unui BA.

  1. Limba vorbita pe acest forum este ROMANA. Nu este permis sa utilizati alta limba pe forum (mesajele pe forum). Acesta este un forum nu un canal de chat! “Limbajul de messenger” este interzis.

  2. Utilizatorii acestui forum au obligatia de a pastra o atmosfera relaxata. Se interzic atitudinile sfidatoare sau adresarile necorespunzatoare fata de ceilalti utilizatori. Tratati-i pe ceilalti asa cum ati dori sa fiti dumneavoastra tratati. Orice mesaje care denota lipsa de bun simt pot fi cenzurate si sanctionate printr-un avertisment.

  3. Nu postati topicuri care exista si sunt deja discutate. Folositi optiunea “search” pentru a vedea daca topicul respectiv exista deja. In cazul thread-urilor inchise, daca considerati ca subiectul este incomplet, sau informatiile sunt gresite, contactati moderatorul si nicidecum nu redeschideti un alt thread. Riscati un avertisment.

  4. Post-hunt-ul se pedepseste cu avertisment. Post-hunt se mai considera si posturile care contin mai putin de 3 cuvinte.

  5. Spamul, adica postarea de continuturi care nu au legatura cu sectiunea sau discutia respectiva, este interzis. Se considera spam si raspunsurile formate numai din emoticoane sau imagini. Orice tentativa de spam se pedepseste cu un avertisment.

  Posturile care atrag atentia asupra incalcarilor regulamentului (Moderare Pasiva) sunt interzise. Moderarea este lasata la latitudinea moderatorilor, nu a userilor!

  6. Trolling-ul este interzis. Pedeapsa este banarea fara avertizare prealabila. Definitia trolling-ului, o gasiti aici.

  7. Continuturile, linkurile, numele de membrii ce au unic obiectiv de a deranja sau insulta alti membrii ai forumului sunt interzise in aceasta comunitate. Folosirea lor duce la sanctionare sau la banare permanenta, dupa caz.

  8. Acelasi lucru se aplica si pentru postarile/mesajele care au ca obiectiv sa incite ceilalti membri pentru a deranja si/sau insulta (flaming). Insultele si limbajul neadecvat, posturile vulgare (chiar si cenzurate), duc la avertizarea userului respectiv, sau, depinzand de gravitatea acestora, duc direct la ban permanent.

  9. Posturile cu continut de tip pornografic (chiar si cenzurat), politica extremista sau discriminatorie (ce fac referire la anumite nationalitati, rase, religii etc), materiale imorale si ofensive (chiar si cenzurate) sunt interzise. Acest tip de continuturi sunt pedepsite prin banare permanenta, fara avertizare.

  10. Insulta la adresa unui membru al echipei sau amenintarile la viata reala adresate oricarui al membru al comunitatii ikariam.ro, sunt strict interzise. Nerespectarea acestor reguli duce la ban permanent de pe forum si joc.

  11. Posturile care contin coduri de activare, crack-uri, hacks sau orice altceva de natura ilegala, incluzand pagini de download ilegal si warez, sunt interzise. De asemenea este interzis sa postezi continuturi care au copyright. Acest tip de threaduri sunt motiv de sanctiune directa si vor fi automat inchise.

  12. Reclama si/sau linkurile catre alte jocuri online care nu apartin de GameForge sau alte site-uri nu sunt permise pe tot forumul (nici mesaje pe forum, nici avatare sau semnaturi)

  13. Linkurile catre jocuri/site-uri ce au drept scop numararea fiecarui vizitator nu sunt premise (Bite Links).

  14. Nu este permisa postarea de orice fel de discutie personala si privata fara consimtamantul tuturor partilor implicate. Nerespectarea acestei reguli se pedepseste cu avertisment.

  15. Postarea de continuturi care nu corespund cu tema topicului/sectiunii (offtopic) duce la un avertisment.

  16. Spamul cu emoticoane sau imagini nu este permis deoarece ingreuneaza incarcarea paginii forumului. Se admite un numar maxim de 6 emoticoane/post. Nerespectarea acestor reguli duce la avertisment.

  17. Postarea coordonatelor din joc este strict interzisa. Nerespectarea acestei reguli duce la avertisment.

  18. Nu este permisa postarea in numele unuia dintre membrii care au fost banati. Incalcarea acestei reguli va fi sanctionata cu o avertizare. Impartirea contului cu un membru banat duce la un ban permanent pe ambele conturi.

  19. Este interzisa impersonarea unui membru din echipa. Aceasta include nume, avatar, semnatura, etc. Acest lucru duce la o avertizare, iar in cazuri extreme poate duce la un ban pe forum.

  20. Este interzisa abuzarea de butonul "Report". Utilizarea acestui buton in mod repetat si fara motive reale se pedepseste cu o avertizare.

  21. Nu este permisa discutarea unui ban (forum, joc sau IRC) pe forum. Pentru aceasta trebuie sa intri in contact, utilizand E-Mailul, Mesajele Private (PM) sau canalul de mIRC #ikariam.ro, cu GameOperatorul sau Moderatorul implicat sau cu un superior de-al lui, respectand ordinea ierarhica.

  22. Utilizarea de semnaturi / avatare care depasesc urmatoarele dimensiuni, este interzisa:
  Inaltime: 100 pixeli
  Lungime: 500 pixeli
  sau
  Inaltime: 150 pixeli
  Lungime: 450 pixeli
  Marimea in ambele cazuri nu trebuie sa depaseasca 80 kb.  Nu sunt permise nici semnaturi nici avatare care contin animatii.
  Puteti folosi la semnatura si texte in limba engleza, atat timp cat nu contin cuvinte licentioase, vulgare sau obscene (chiar si cenzurate).
  Orice lucru care se utilizeaza pentru a exploata aceste reguli, cum ar fi postarea la final de post de desene sig-like si/sau alte lucruri care fac ca semnatura sa fie mai mare, nu sunt permise.

  23. Readucerea in actualitate a posturilor mai vechi de 15 zile, fara acordul Moderatorului sectiunii este strict interzisa. Se sanctioneaza cu un avertisment.

  24. Postarea consecutiva (doua sau mai multe mesaje alaturate ale aceluiasi user) in mai putin de 24h nu este permisa, se sanctioneaza cu avertisment pentru postare dubla. Un post poate fi editat timp de 60 min dupa creare, daca dupa expirarea acestui interval doriti sa adaugati ceva luati legatura cu moderatorul sectiunii.

  25. Greselile in cunostinta de cauza fac dovada sfidarii directe a regulamentului, si automat se transforma in intentii. In aceste cazuri, sanctiunea este banarea directa.


  * De la aceste reguli se pot exclude membrii echipei. (BA,GA,SMod,SGO,Mod,GO).


  In functie de gravitatea incalcarii regulamentului, veti primi un anumit numar de puncte:
  Incalcarea regulilor sectiunii/T&C - 1 punct
  Postare dubla - 1 punct
  Flaming - 3 puncte
  Off-topic - 1 punct
  Posthunt - 1 punct
  Spam - 1 punct
  Trolling - 2 punct

  Acumularea a 5 puncte duce la ban pentru o saptamana.
  Acumularea a 10 puncte duce la ban pentru o luna.
  Acumularea a 15 puncte duce la ban permanent.


  NOTE:

  Fiecare participant al forumului are datoria de a respecta Regulamentul acestuia.
  Daca te simti avertizat pe nedrept, prima data contacteaza Moderatorul care ti-a dat avertismentul.
  Ulterior trebuie sa contactezi Super-Moderatorul.
  In cazuri extreme ai dreptul de a vorbi cu Board Administratorul.
  Ultimul cuvant il au Board Administratorii.

  Fiecare caz de avertizare / banare va fi analizat in functie de tipul de avertisment / ban, nu in functie de personalitatea userului.
  Inregistrarea unui alt cont in timpul suspendarii va fi sanctionata cu un ban permanent pe ambele conturi.
  In cazuri extreme un membru poate fi sanctionat cu un ban fara sa mai primeasca avertismente.


  Echipa Ikariam.Ro isi rezerva dreptul de a edita aceste reguli in orice moment.
  De asemenea, echipa va lua deciziile pe care le considera necesare, atunci cand o regula este incalcata.
  “Sir, we're surrounded!”
  “Excellent. We can attack in any direction!”